2016/08/30

Betekintő - 10+1 furcsaság: Anglia

Minden egyes országnak megvan a saját jellegzetessége, kultúrája és persze furcsaságai. Ezzel a bejegyzéssel egy sorozatot szeretnék elindítani, amiben kicsit boncolgatom az egyes országok különös, érdekes szokásait, furcsaságait. A sztereotípiák mellett, amikről EBBEN a bejegyzésben írtam, vannak valós szokásaik, amikről mi lehet nem is tudunk.

Elsőként Angliáról hoztam nektek egy cikket. A szigetország lakói talán nem értenék meg a mi szokásainkat, nekünk is tátva marad a szánk néhány dolguk miatt. Nézzünk is ezekből 10+1-et.

1. Angliában a legfontosabb ünnep egyértelműen a karácsony, de 24.-én, amikor mi a családdal vagyunk és rendszerint ki se mozdulunk otthonról, az angoloknak ez a nap munkanap. Igaz nem feltétlenül munkával telik ez a nap, hanem ilyenkor tartják a munkahelyi karácsonyozást. Ebben az országban a 25.-e a fő karácsony nap.

2. Egy angolhoz vendégségbe menni sem egyszerű feladat. Nagyon figyelnünk kell az óránkat, mivel náluk úgy tartják hogy 10 percet késni kell, de 20 percnél nagyobb késés már illetlenség. Ki érti ezt? 

3. Az alig tudod járni gyerekeket illetve azokat a nagyobbacska gyerekeket akikre jellemző a rossz viselkedés pórázon vezetik. Úgy mint a kutyákat. El se akartam hinni, hogy ilyen tényleg létezik, de Angliában szokás. 

4. Nem szeretik a függönyöket. Szinte egy angol háztatásban sem figyelhetünk meg függönyt. Ha mégis akkor az ott lakók valószínűleg csak betelepültek az országba.

5.A hivatalos iratokat kizárólag fekete tollal fogadják el, kékkel nem. 

6.Angliában mindenhol elfogadják a bankkártyával történő fizetést, így nem kell készpénzt tartand magadnál.

7. Nem csak a készpénzt hagyhatod otthon, de a jogosítványodat is. Ugyanis a vezetéshez nem szükséges, hogy nálad legyen,

8. Törvénybe hozták, hogy aki az előző 4 órában fokhagymát evet az nem mehet moziba és nem használhatja a tömegközlekedést. Igen, az angoloknak ilyen törvényei is vannak. 

9. Nem ismerik a magyar értelemben vett levest. Ezért nem jellemző az angol háztartásokra a mélytányér és a szedőkanál. 

10. Legkedveltebb nyaralási formájuk az hogy bérelnek egy lakókocsit és elmennek egy tengerpartra kempingezni. 

+1. Az olyan útszakaszokon, ahol télen lefagy az út, ezáltal veszélyes lesz rajta a közlekedés, csúszásmentesítős homokkal megrakodott ládákat helyeznek ki, amit szükség esetén bárki használhat. 

Szép napot!
Noncsi 

2 megjegyzés:

 1. Szia!
  Nagyon érdekes bejegyzés volt. Várom a folytatást! :)
  Puszillak : Rowena

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen!:) Hamarosan jön a folytatás.:)

   Törlés