2016/08/09

Milyen is valójában egy távkapcsolat?

Még anno amikor szingli voltam, na jó azért nem volt az annyira régen, és valaki azt mondta nekem,hogy távkapcsolatban él azt mondtam hogy ez hülyeség, ez nem működhet. A saját bőrömön tapasztalom, hogy igenis MŰKÖDIK. Csapa nagy betűkkel, mert senki ne éljen abban a tévhitben mint én éltem, hogy a távkapcsolat időpocsékolás. Tisztelet a kivételnek, aki tisztában volt eddig is ezzel. 

Távkapcsolatban élni nem egyszerű egyik félnek sem, sem pedig a környezetüknek főleg ha az alanyaink kiskorúak, vagy az egyikük kiskorú. Rengeteg nehézséggel kell megbirkóznia annak aki úgy dönt, hogy belekezd egy ilyen kapcsolatba. Az első nehézség a  család lesz minden bizonnyal. Nehezen fogják elfogadni, hogy a párod a világ másik felén lakik (ezt csak képletesen mondom,de akár lehet szó szerint is érteni) . Hogy a saját tapasztalataimat vegyem alapul, egyik család se örült a párválasztásunknak a távolság miatt. A szüleink féltették a tanulmányainkat, de csak, hogy ezt megcáfoljuk nekem nagyon közel volt az év végi átlagom az öt egészhez, a barátomat pedig felvették egyetemre nem is akármilyen helyre. Rettenetesen büszke vagyok rá emiatt is (ha ezt olvasod akkor itt is gratulálok!:) ). 

Második nehézség a távolság megoldása lesz. Mindketten tudtuk mivel fog járni ez a kapcsolat, de hogy ennyire nehéz lesz megoldani abba belegondolni se mertünk. Sok idő, pénz és energia. Sajnos nem találták fel a teleportáló gépet, de ha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban akkor kommentbe írja meg. :D A sok órás utazás rengeteg energiát felemészt, na és mint tapasztaltam a buszsofőr nem dob csak úgy el az ország másik felére csak mert szépen mosolygok. Az idő, pénz, energia problémához hozzájön, hogy egyeztetni kell, hogy ki mikor ér rá. Nekünk sikerült egy nagyjából jól beállt rendszert alkotnunk ami a szüleink fintorának is megfelel többé kevésbé és mi is úgy szervezzük a programjainak, hogy a találkozós hétvégék szabadok legyenek.  De legjobb barátnőmék például nem tudták ezt kialakítani, ők jóval ritkábban is találkoznak. 

Az ilyenfajta kapcsolatnak előnye (vagy hátránya? döntse el mindenki, szerintem az előbbi), hogy csak 101% bizalommal működik. Bevallom ország, világ előtt, hogy rettenetesen féltékeny típus vagyok ,de annyira tudok bízni a páromban, hogy ez sem jelent problémát. 

Abban biztos lehet aki távkapcsolatba fog, hogy nem fogja megunni egyhamar a párját. Minden találkozás egy ajándék, mintha karácsony lenne. Talán ez az ami ad egy nagy pluszt a hagyományos (?) kapcsolatokkal szemben. 

Amit viszont hiányolok, az a közös baráti társaság. Nyilván meg lehet ezt is oldani, nekünk valahogy nem igazán jött össze. Nekem személy szerint nagyon nagyon nagyon fontosak a barátaim, ők a második családom. A távolság eléggé behatárolja a lehetőségeinket, az én barátaim valószínűleg nem fognak egyhamar találkozni a barátom haverjaival. 

Az utolsó dolog amit meg szeretnék említeni az a kommunikáció. Minden távkapcsolatban élő pár máshogy oldja ezt meg. Messenger, Viber, Skype, Whats up vagy csak telefonálás útján. Mi személy szerint a Messengert használjuk de nem ajánljuk senkinek. Abszolút nem személyes és sok vitát izzít (félreértések stb). ugyanez a többi ilyen platform is.A telefon a legszemélyesebb és ezzel együtt a legjobb kapcsolattartó mód amit ajánlani tudok a külön töltött napokra... hetekre... 

Remélem senkit nem ijesztettem el örökre a világ végén élő esélyesektől. Egy kapcsolat soha ne a távolságon múljon, mert az leküzdhető ezt biztosan tudom. 


Szép napot!
Noncsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése