2016/09/04

Azt hiszed mindent tudsz róla? - Audrey Hepburn

Ki hallott már Audrey Hepburnről? Ha jól sejtem akkor mindenki. Egy gyönyörű, kecses, intelligens színásznő és divatikonról beszélünk. Ha valaki úgy gondolná, hogy ő az a fajta ember volt, aki kacsalábon forgó, hercegnő kisasszony módjára nőtt volna fel és ezáltal adott lett volna neki a siker az téved. Rengeteg nehézséggel kellett szembenéznie az életében: háború, alultápláltság, szerelmi csalódások, magány. Néhány érdekességet gyűjtöttem össze Audrey-ről, amit lehet sokan nem is tudtatok (bevallom én se tudtam a pontok többségét).

"Hiszek a rózsaszín világban. Hiszem, hogy a nevetés a legjobb kalóriaégető. Hiszek a csókban, lehetőleg sok csókban. Hiszek abban, hogy erősnek kell lennünk, mikor úgy tűnik, hogy minden rosszra fordul. Hiszek abban, hogy a boldog lányok a legcsinosabbak. Hiszek abban, hogy a holnap egy újabb nap! Hiszek a csodákban."
Audrey Hepburn    


1. Születési neve Edda Kathleen van Heemstra Hepburn-Ruston. Egy teljes aláírás vajon meddig tarthatott leírnia?

2. Származását tekint anyai ágon holland, apai ágon viszont osztrák. 

3. Az olvasást már gyerekkorában megszerette. Kedvenc gyerekkori könyve A titkos kert (The secret garden) volt. Ismerős valakinek a cím? 

4. A háború kitörése után anyja hazavitte Angliába a lányt. Audrey cipőjébe rejtett üzeneteket vitt az ellenállásnak. 

5. Élete során összesen 26 filmben és 5 színházi darabban szerepelt. 

6.A Római vakáció című film megjelenése után Audrey diktálta Angliában a divatot. Megjelentek a helyes orrú cipők és a Vespa motorbiciklik a szigetország utcáin.

7. Az énekhangja nem volt valami fényes. A Moon River dalt a szerző direkt a divatikon kicsi hangterjedelmére írta. A  My Fair Lady-ben egy másik énekesnő (Marni Nixon)  énekelte fel a dalokat.

8.Imádta a csokikat és tésztákat. Remek génjei miatt azonban soha nem kellett diétáznia a tökéletes alakja megtartásához. Saját bevallása alapján miden nap fogyasztotta kedvenc ételeit. Mások szerint a háború ideje alatti alultápláltság okozta a színésznő élete végéig tartó sovány testalkatot.

9. Gyerekként balettozott, amiben sikereket ért el.

10. Halála előtt 5 évvel az UNICEF nagykövete lett. Többször járt Afrikában a rászoruló gyerekekhez, akiket ugyanolyan anyai szeretettel vett körül, mint saját fiait. 

Te hány tényt tényt tudtál a színésznőről? 

Ha tetszett a bejegyzés írd meg kommentben és akkor akár elindulhat egy ilyen sorozat a blogon.

Szép napot!
Noncsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése