2016/09/01

Egy csepp kikapcsolódás mindenkinek kijár

Ezekben a szürke hétköznapokban elengedhetetlen, hogy legyen valami tevékenység ami kikapcsol (az alváson kívül). A diákoknak muszáj valahogy lazítaniuk egy kicsit a tömérdek kötelességük mellett és a nem kevés teher mellett. Ugyanez vonatkozik a felnőttekre is, de én a cirka 17 éve tartó földi életem tapasztalatával csak a diákok nevében tudok szólni. Magamból kiindulva nagyon jól tudom, hogy ha nincs minden nap egy kis idő amit magamra tudnék fordítani, akkor teljesen beleunok a hétköznapokba és egy óriási mókuskerék lesz az egész életem. Ebből az okból bátorítanék mindenkit, hogy találja meg a saját hobbiját. De mi is legyen az a bizonyos tevékenység? Lehet többet is választani ha van ideje, kedve és energiája az embernek. 

1. Olvass!

Ezt nagyon nem kell bemutatnom, ha jól sejtem. De annyit hozzáfűznék, hogy rengeteg könyvmoly közösség van, ahol egymásnak ajánlanak könyveket, értékelik az olvasottakat, kihívásokat csinálnak. Úgy gondolom, hogy remek közösségi tevékenységet is ki lehet hozni magából a olvasásból. Emellett bővül a szókincsed, választékosabbak lesznek az írásaid (iskolában ha máshol nem is) és a beszéded.


2. Sportolj!

Legyen az csapat vagy egyéni, versenyszerűen űzve vagy tényleg csak hobbiból, a lényeg, hogy mozogj. Az egészséges hatásai mellett tökéletes energiák lekötésére. Emellett megismerhetsz új embereket és fejlesztheted magad fizikailag és szellemileg is, mivel minden sport megköveteli, hogy ott legyél fejben. A csapatsportok a csapatmunkára és együttműködésre tanít. Én személy szerint a lovaglást tudom ajánlani, én űzöm már kicsi korom óta és az óriási balesetveszélye (igen igen saját élmények..) és a költségei mellett nem tudnék hátrányát mondani. A futás a másik ami szerintem bárkinek kézenfekvő lehet. Csak egy jó cipő kell hozzá, hogy ne menjenek tropára az ízületeid és már mehetsz is amikor csak akarsz. De számtalan sportot tudnék még ide venni. Mindenki saját ízlése szerint tudja kiválasztani, na és persze a lehetőségeihez mérten. 3. Zenélj!

Tanulj valamilyen hangszeren, énekelj vagy alapítsatok a haverokkal egy zenekart. A zene jótékony hatásait nem kell bizonygatni, gondolj csak bele mit érzel amikor zenét hallgatsz.Akár írhatsz/ írhattok saját dalokat is. 4. Rajzolj vagy fess!

Fejleszti a kreativitásodat, a finom motorikádat és nagyon nyugtató tevékenység. Nem baj ha nem élethűek a képeid, a lényeg, hogy élvezd és kapcsolódj ki az elkészítés folyamata alatt.5. Fotózz!

Ezt az előző ponttal lehetne egy kalapba tenni. A kreativitásod hamar rengeteget fog fejlődni és ennél is az a lényeg, hogy te jól érezd magad. A képek elkészítése után számítógépen lehet még variálni a műveket.6. Főzz vagy süss!

A családod, barátaid, párod is örülni fog neki ha szorgoskodsz a konyhában. A nagybetűs életben is hasznodra fog válni, ezért nem árt elsajátítani fogásokat és sütiket. 7. Varrj!

Ismét egy elem a kreatív fakkban. Számtalan technika van, amiknek a többségének az elsajátítása se óriási feladat. Régen imádtam varrni, mára ez a mámor elveszett, de fenntartom a véleményem, hogy ez egy kitűnő hobbi. 8. Nézz sorozatot!

Manapság egyre népszerűbb kikapcsolódási lehetőségnek számít a sorozatozás. Többnél több sorozatok nézésére alkalmas oldal van az interneten, de akár le is töltheted őket. Mindenki találhat a tetszésének illőt. 9. Jógázz!


Mostanában mindenhol a jógázást hirdetik, mint kitűnő hobbi és egészséges tevékenység. Jótékony hatásaiban bővelkedik. Megnyugtat, átmozgat, feltölt energiával stb. 
10. Blogolj!


Mondja ezt egy kezdő blogger. Én se fogok valószínűleg bekerülni az irodalomkönyvekbe, De minden egyes írásomat örömmel írom meg. A szókincsed és az írásaid folyamatosan fejlődni fognak és magasabb szintet tudsz megütni. Nekem a blogolásban ami nagyon tetszik még és örömet tud okozni, ha az emberek reagálnak az írásaimra. Nem úgy mint iskolában, hogy egy dolgozatot megírsz, kapsz rá egy jegyet aztán se szó se beszéd. Ezt is egy közösségépítő hobbinak tudnám leírni, mivel én is megismertem más bloggereket, akik rettenetesen kedvesek és segítőkészek. :)


Szép napot!
Noncsi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése